Temperature gauge issue


Asked by Apr 23, 2013 at 12:23 PM about the 2004 Chevrolet Monte Carlo LS

Question type: Maintenance & Repair

I have a '04 Monte Carlo. When starting car the temp gauge starts out at the "normal" temperature reading as if I had the car running for a half hour. As I drive the temp goes up almost into the red. Because the gauge starts out that way I think there might be a issue with either the temp gauge or a wire. Is there a easy way to test this out?

3 Answers

James Ramond

sender on block insulated from crud,or more likely failed


I think there is a issue with the temperature sending unit. Try a replacement.

1 out of 1 people think this is helpful.
John Carson

If the sending unit is replaced and the wires are not cooked or has exposed wires and a clean connection, the gauge may be the problem.

1 out of 1 people think this is helpful.

Your Answer

Add photo

Related Questions

Monte Carlo

Looking for a Used Monte Carlo in your area?

CarGurus has 2,062 nationwide Monte Carlo listings starting at $2,000.


Search Chevrolet Monte Carlo Questions

Chevrolet Monte Carlo Experts

#1 Tom Demyan
Tom Demyan
Reputation 420
#1 FordNut
Reputation 420
#3 Js08016
Reputation 380
View All

Related Models For Sale

Used Chevrolet Impala"
935 Great Deals out of 35,693 listings starting at $1,500
Used Ford Mustang"
725 Great Deals out of 41,064 listings starting at $900
Used Pontiac Grand Prix"
30 Great Deals out of 4,356 listings starting at $1,995
Used Chevrolet Malibu"
1,147 Great Deals out of 72,964 listings starting at $695
Used Chevrolet Tahoe"
1,074 Great Deals out of 36,043 listings starting at $1,700
Used Chevrolet Silverado 1500"
2,440 Great Deals out of 144,713 listings starting at $1,995
Used Chevrolet Corvette"
433 Great Deals out of 20,224 listings starting at $3,688
Used Buick Regal"
188 Great Deals out of 10,672 listings starting at $2,195
Used Chrysler 300"
580 Great Deals out of 20,785 listings starting at $1,490