Chevy S10 4.3 4wd Startup issues

Asked by Dec 15, 2015 at 09:35 AM about the 1995 Chevrolet S-10 2 Dr LS 4WD Extended Cab SB

Question type: General

The engine starts right up when its cold, runs for about five minutes and then
wont idle, i recently changed the coolant sensor it seems to run ruff once it
warms up

1 Answer

20

My s15 did similar when it had moisture in the distributor...worth a quick look under the cap, dry thoroughly, clean contacts if necessary, replace rotor & condenser if they need it...mine had a cracked cap that was replaced as was the whole distributor shaft & everything ...yours could b just a bit of moisture there.

Your Answer

Chevrolet S-10 Experts

  • #1
    Andrew Olsen
    Reputation
    2,650
  • #2
    John Saffrahn
    Reputation
    1,090
  • #3
    Trebor66
    Reputation
    1,070
View All

Related Models For Sale

Used Ford Ranger
123 Great Deals out of 5,040 listings starting at $1,299
Used Toyota Tacoma
555 Great Deals out of 41,982 listings starting at $2,500
Used GMC Sonoma
5 Great Deals out of 370 listings starting at $2,150
Used Ford F-150
3,116 Great Deals out of 231,603 listings starting at $1,300
Used GMC Sierra 1500
1,161 Great Deals out of 62,192 listings starting at $1,295
Used Dodge Dakota
86 Great Deals out of 3,445 listings starting at $1,475
Used Chevrolet Blazer
6 Great Deals out of 844 listings starting at $950
Used Dodge Ram 1500
342 Great Deals out of 10,756 listings starting at $1,988
Used Chevrolet Camaro
415 Great Deals out of 31,699 listings starting at $3,495
Used Chevrolet C/K 1500
819 listings starting at $2,600

Content submitted by Users is not endorsed by CarGurus, does not express the opinions of CarGurus, and should not be considered reviewed, screened, or approved by CarGurus. Please refer to CarGurus Terms of Use.