Replaced Battery and now have a delay when starting the car


Asked by Oct 14, 2015 at 11:21 AM about the 2002 Mercury Sable LS

Question type: Maintenance & Repair

I took the battery back to the dealership where I bought the car and they gave me a new battery manufactured in 09/2015, according to the sticker on the side of the battery. This battery actually has 700 cold cranking amps. So my question is that now I have put the new battery in the car, when I turn the key nothing happens for 30 to 60 seconds and then all the dashboard lights pop on. I don't think there is supposed to be a delay but I'm not sure what the problem could be at this point. Do I need to run the car for awhile with the new battery in it?

1 Answer


Sounds like a loose conection, recheck that the battery cables are clean on the inside as well os the outside and tight

Your Answer

Add photo

Related Questions

Search Mercury Sable Questions

Mercury Sable Experts

#1 JP1956
Reputation 550
#2 Tom Demyan
Tom Demyan
Reputation 450
#3 Guy Outland
Guy Outland
Reputation 360
View All

Related Models For Sale

Used Ford Taurus"
362 Great Deals out of 23,104 listings starting at $1,400
Used Ford Mustang"
739 Great Deals out of 41,066 listings starting at $900
Used Honda Accord"
1,265 Great Deals out of 78,694 listings starting at $1,400
Used Nissan Altima"
1,357 Great Deals out of 87,467 listings starting at $1,095
Used Mercury Grand Marquis"
46 Great Deals out of 2,558 listings starting at $1,300
Used Honda Civic"
1,147 Great Deals out of 59,092 listings starting at $995
Used Toyota Camry"
1,604 Great Deals out of 98,372 listings starting at $895
Used Chevrolet Impala"
937 Great Deals out of 35,696 listings starting at $1,500
Used Nissan Maxima"
495 Great Deals out of 24,226 listings starting at $1,500
Used Mercury Mountaineer"
32 Great Deals out of 1,686 listings starting at $1,950