Fuel issue?

25

Asked by Oct 16, 2011 at 01:30 PM about the 1989 Ford Probe GL

Question type: Maintenance & Repair

My 89 Probe GL won't run.  When it was tried there was a popping noise under the hood, and blue smoke came out on the drivers side.  It is getting fuel through the filter fine but acts like it is running out of fuel when started.  It will run for a couple of seconds and die. The timing belt has 13k on it.  I am the original owner and have maintained it all of its life.  Any ideas?

2 Answers

5

the heating sensor it tells the motor when it is warmed up does it run fine when the engine light is on? my 92 did that

5

ya reading all your responses check the temp sensor its a spark plug looking thing on one of the rad hose intakes they f√úck up all the time but the engine cant tell the computer its warmed up so it floods its self out check it out mine was about $80 brand new

Your Answer

Ford Probe Experts

  • #1
    Patricia Moore
    Reputation
    130
  • #1
    Tom Demyan
    Reputation
    130
  • #3
    lindspa
    Reputation
    90
View All

Related Models For Sale

Used Ford Mustang
445 Great Deals out of 42,042 listings starting at $1,488
Used Mitsubishi Eclipse
20 Great Deals out of 1,135 listings starting at $1,999
Used Chevrolet Camaro
526 Great Deals out of 31,058 listings starting at $1,450
Used Honda Civic
709 Great Deals out of 53,605 listings starting at $1,495
Used Mazda MX-5 Miata
73 Great Deals out of 3,957 listings starting at $2,995
Used Toyota Celica
4 Great Deals out of 300 listings starting at $1,200
Used Chevrolet Corvette
138 Great Deals out of 16,155 listings starting at $3,000
Used Toyota Supra
59 listings
Used Acura Integra
95 listings starting at $2,995
Used Ford Bronco
213 listings

Content submitted by Users is not endorsed by CarGurus, does not express the opinions of CarGurus, and should not be considered reviewed, screened, or approved by CarGurus. Please refer to CarGurus Terms of Use.