My 356 4 cam is sputtering and back firing like it's not getting enough gas

Asked by Mar 30, 2014 at 02:23 PM about the 1957 Porsche 356 A Speedster

Question type: Maintenance & Repair

My newly rebuilt 4 cam has been running great and it just started missing and back firing
and sounds like it's not getting enough gas or it got some bad gas....sounds terrible.
Modes anyone have any suggestions?

3 Answers

2,070

Recheck your valve settings.

1 of 1 people found this helpful.
2,005

Could be something simple like a blocked fuel filter, a kink in the fuel line or intermittent fuel pump?

Best Answer Mark helpful
2,070

You said it was recently rebuilt and it ran good. It could be any of Andy's suggestions, all of which are easy to check. Valve clearance is critical, and if off, it will run rough. Do your checks, maybe check to see if the plugs are fouled, plug wires are in good shape and not grounding, and check to see that the distributor is not loose, use a timing light and maybe add some fresh gas. All common checks. Good luck

Your Answer

356

Looking for a Used 356 in your area?

CarGurus has 36 nationwide 356 listings and the tools to find you a great deal.

ZIP:

Porsche 356 Experts

  • #1
    Michael Kane
    Reputation
    40
  • #2
    Andrew Dickens
    Reputation
    20
  • #2
    ptkilbo
    Reputation
    20
View All

Related Models For Sale

Used Chevrolet Corvette
174 Great Deals out of 17,468 listings starting at $3,000

Content submitted by Users is not endorsed by CarGurus, does not express the opinions of CarGurus, and should not be considered reviewed, screened, or approved by CarGurus. Please refer to CarGurus Terms of Use.