My1999 blazer spits and spuders when I first take off once it's going it's fine and will not do it again until it's shut off. The oil pressure gauge is also going to zero when I let off the gas

Asked by Jun 28, 2012 at 12:07 AM about the 1999 Chevrolet Blazer LS 4-Door 4WD

Question type: Maintenance & Repair

1 Answer

22,245

I would have the oil pressure tested with another gauge, if it's a 0 then that's bad, the oil pump may be going or worse. As far as the sputtering, maybe it's haveing problems with the spider injectors. Those 4.3's are notorious for that. They leak into the intake and cause rough starts and may cause rough running intially.

Your Answer:

Chevrolet Blazer Experts

  • #1
    Andrew Olsen
    Reputation
    2,310
  • #2
    yetilikesbeer
    Reputation
    1,550
  • #3
    Rowefast
    Reputation
    1,230
View All

Related Models For Sale

Used Chevrolet Tahoe
646 Great Deals out of 38,236 listings starting at $1,199
Used Chevrolet S-10
4 Great Deals out of 857 listings starting at $2,988
Used Chevrolet Silverado 1500
1,765 Great Deals out of 155,976 listings starting at $1,700
Used GMC Jimmy
178 listings starting at $1,895
Used Ford F-150
2,319 Great Deals out of 189,659 listings starting at $1,300
Used Chevrolet Camaro
234 Great Deals out of 27,137 listings starting at $995
Used Chevrolet C/K 1500
715 listings starting at $800
Used GMC Yukon
332 Great Deals out of 22,021 listings starting at $2,100
Used Chevrolet Impala
496 Great Deals out of 26,149 listings starting at $995
Used Ford Explorer
883 Great Deals out of 66,579 listings starting at $988

Content submitted by Users is not endorsed by CarGurus, does not express the opinions of CarGurus, and should not be considered reviewed, screened, or approved by CarGurus. Please refer to CarGurus Terms of Use.