Whining noise upon aceleration not all the time belts and pulleys are fine

Asked by Jan 30, 2017 at 11:18 AM about the 2001 Chevrolet S-10 2 Dr STD 4WD Extended Cab SB

Question type: Maintenance & Repair

1 Answer

25,855

Beginning pump shaft failure... (granted that's a worst case scenario). Try this experiment. Remove the serpentine belt and test drive for a short distance (on an isolated straight-away). No noise? It was belt, pulley, or power accessory related. Still have noise? Running gear related.

Your Answer

Chevrolet S-10 Experts

  • #1
    Andrew Olsen
    Reputation
    2,370
  • #2
    Trebor66
    Reputation
    1,030
  • #3
    John Saffrahn
    Reputation
    1,000
View All

Related Models For Sale

Used Ford Ranger
169 Great Deals out of 5,524 listings starting at $1,000
Used Chevrolet Silverado 1500
2,132 Great Deals out of 181,503 listings starting at $1,898
Used GMC Sonoma
5 Great Deals out of 428 listings starting at $1,900
Used Toyota Tacoma
562 Great Deals out of 41,710 listings starting at $2,999
Used Ford F-150
2,117 Great Deals out of 181,537 listings starting at $1,000
Used Dodge Dakota
123 Great Deals out of 3,642 listings starting at $1,650
Used Chevrolet Blazer
3 Great Deals out of 1,149 listings starting at $950
Used Nissan Frontier
321 Great Deals out of 20,815 listings starting at $1,995
Used GMC Sierra 1500
790 Great Deals out of 67,767 listings starting at $1,350
Used Dodge Ram 1500
401 Great Deals out of 10,657 listings starting at $1,500
Used Chevrolet Camaro
414 Great Deals out of 31,676 listings starting at $2,395
Used Toyota Tundra
436 Great Deals out of 33,419 listings starting at $1,999

Content submitted by Users is not endorsed by CarGurus, does not express the opinions of CarGurus, and should not be considered reviewed, screened, or approved by CarGurus. Please refer to CarGurus Terms of Use.