Engine oil stops supplying to the engine after engine runs for some minutes, had the oil pump changed still the problem persists..... Please what do I need to check again

Asked by Apr 04, 2016 at 05:40 PM about the 1995 Toyota Previa 3 Dr LE Passenger Van

Question type: Maintenance & Repair

Whenever I start the engine, the engine oil pressure indicator goes of and the
engine runs smoothly. But after some minutes the indicator light comes on
and the engine starts giving a knocking sound. A mechanic changed the oil
filter and straightened the bottom tray and changed the oil pump but still the
problem persists. Please help

1 Answer

21,120

Sounds like the rod bearings are going bad. If he changed the oil pump he could have also changed the rod bearings since the oil pan was off already.

Your Answer

Toyota Previa Experts

  • #1
    ttdsgnr5
    Reputation
    180
  • #2
    her94previa
    Reputation
    170
  • #3
    gertis
    Reputation
    160
View All

Related Models For Sale

Used Chevrolet Camaro
415 Great Deals out of 31,693 listings starting at $3,495
Used Honda Odyssey
387 Great Deals out of 31,888 listings starting at $1,990
Used Toyota 4Runner
349 Great Deals out of 29,855 listings starting at $1,500
Used Ford Mustang
354 Great Deals out of 42,606 listings starting at $1,488
Used Toyota Pickup
89 listings starting at $2,691
Used Toyota Supra
56 listings
Used Chevrolet Impala
499 Great Deals out of 32,501 listings starting at $1,000

Used Cars For Sale

Content submitted by Users is not endorsed by CarGurus, does not express the opinions of CarGurus, and should not be considered reviewed, screened, or approved by CarGurus. Please refer to CarGurus Terms of Use.