my 03 lincoln town car runs fine when engine is cold but starts missing when it warms up ,service engine is on and sometime blinks what do you think is wrong.

Asked by Feb 08, 2017 at 02:02 PM

Question type: Maintenance & Repair

2 Answers

73,055

I think there is a vacuum leak somewhere. But the best thing to do is to have the vehicle scanned for codes. This will tell you what is going on. A miss is going to be a po300 to po308 code. Example....P0300 FORD - Random Misfire Detected;...Possible causes; Faulty spark plug (s), Faulty ignition coil (s), Clogged or faulty fuel injector (s), Intake air leak, Fuel injectors harness is open or shorted, Fuel Injectors circuit poor electrical connection, Ignition coils harness is open or shorted, Ignition coils circuit poor electrical connection, Insufficient cylinders compression, Incorrect fuel pressure,...The P0300 code means that a cylinder(s) is misfiring or is randomly misfiring. Start by checking for intake leaks, intake gaskets are common caused of multi-cylinder misfiring. If no leak are found the next step is to replace the spark plugs. If the problem persist more tests needs to be done to diagnose problem.

1 of 1 people found this helpful.

thank you,i will have it scanned i,ll let you know the out come.

Your Answer

Shortcuts

Maintenance & Repair Experts

  • #1
    Tom Demyan
    Reputation
    177,450
  • #2
    dandyoun
    Reputation
    94,410
  • #3
    tennisshoes
    Reputation
    77,130
View All

Content submitted by Users is not endorsed by CarGurus, does not express the opinions of CarGurus, and should not be considered reviewed, screened, or approved by CarGurus. Please refer to CarGurus Terms of Use.