96 s10 missing


Asked by Nov 12, 2015 at 08:13 PM

Question type: Maintenance & Repair

My 2.2 truck runs but as soon as you push
on the throttle it will start to misfire real bad
but if you ease into the throttle it will run
smooth. It's like only if it's under a load and
a little load at that, that it will miss. I've
changed the coil pack, plugs, wires, fuel
filter, air filter and still does the same thing.
Any ideas?

2 Answers


Wouldn't hurt to clean the mass air flow sensor

1 out of 1 people think this is helpful.
Gabe Hathcock

Sounds like the timing

Your Answer

Add photo

Related Questions

  • miss 2 answers

    98 ford expedition 5.4 has a stutter or miss from take off to 55 sometimes check engine light comes on..put a computer on it once said 02 sensor bad changed those..still misses then computer says #3c...

    1998 Ford Expedition 4 Dr Eddie Bauer 4WD SUV


    Maintenance & Repair

  • Missing 3 answers

    Misses bad after it get hot

    2001 Ford Crown Victoria LX


    Maintenance & Repair

  • Our 96 S10 4.3l was missing and backfiring through the exhaust. Would smooth out some with acceleration. 3 answers

    Replaced fuel filter, fuel pump, plugs, wires, distributor, ignition module, crank shaft sensor & leaking water pump. Still had same problem. So then proceeded to pull off the intake. It was cle...

    1996 Chevrolet S-10 2 Dr LS 4WD Extended Cab SB


    Maintenance & Repair

  • MIssing when A\C is on 1 answer

    The engine is a 2.4L Dohc. I can feel the it miss when the A/C is on.

    2003 Dodge Stratus ES


    Maintenance & Repair

  • 96-97 s10 11 answers

    Trying to get my timing on but every time I try like the book says I'm 180 out and no fire

    1997 Chevrolet S-10 2 Dr LS Extended Cab SB




Search Maintenance & Repair Questions

Maintenance & Repair Experts

#1 Tom Demyan
Tom Demyan
Reputation 146,090
#2 FordNut
Reputation 100,940
#3 dandyoun
Reputation 82,450
View All