after starting it idles fine, but once in gear it misses on take off. Runs fine but if you stop for a light it acts like it wants to die. and while stopped it vibrates bad in tne steering wheel. Service engine light does not come on so dealer cannot figure it out. I am at a loss.

Asked by Jan 02, 2014 at 04:29 PM

Question type: Maintenance & Repair

My 03 Trailblazer runs fine while moving, but once you stop at a light it idles rough and at times wants to die.  While stopped it vibrates in the steering wheel.  At loss, the engine lights don't come on so can't run a code. Any ideas?

1 Answer

yes...weak MAIN ground connection...as the voltages will drop from the greater than 300 cold cranking amp connections through this ONE point...in other words the huge amperage requirements of the startermotor and the delicate ignition relay and ECU are inextricably on the same ground....so you must take the battery cable off where it attaches to the frame and with a wirbrush and the chassis to to insure the relays get the 12.5 volts they need to keep the contacts shut...otherwise will stall and die~

Your Answer

Shortcuts

Maintenance & Repair Experts

  • #1
    Tom Demyan
    Reputation
    182,050
  • #2
    dandyoun
    Reputation
    96,150
  • #3
    tennisshoes
    Reputation
    79,930
View All

Content submitted by Users is not endorsed by CarGurus, does not express the opinions of CarGurus, and should not be considered reviewed, screened, or approved by CarGurus. Please refer to CarGurus Terms of Use.