I have a 68' mustang strait 6.it lags on power wen I press gas pedal why does it not have much power? What can I do to make it better ?faster? Please anyone help me very much appreciated.

45

Asked by Jul 20, 2013 at 08:09 PM

Question type: Maintenance & Repair

Straight 6 ,68'ford mustang coupe, everything seems to work well except torque, when I
bought it , it hasn't moved for couple years years I did complete time up

3 Answers

251,335

In that tuneup, did you rebuild and setup the carberator properly? Add new gas since it's been sitting for years?

3 of 3 people found this helpful.
69,455

In addition to what Tom said check your ignition timing. Check that the vacuum advance for the distributor is working correctly as well as the centrifugal advance mechanism on the distributor. Be sure your new spark plugs are gapped correctly and the correct type. You should be using standard resistor type spark plugs. No platinum, double platinum, or iridium type. Your engine wasn't designed to run on them. HTH. -Jim

1 of 1 people found this helpful.
8,685

My first bet is the accelerator pump is not working properly. Also, with the I-6, it will not be a power house no matter what you do to or with it.

Your Answer

Shortcuts

Maintenance & Repair Experts

  • #1
    Tom Demyan
    Reputation
    177,700
  • #2
    dandyoun
    Reputation
    94,460
  • #3
    tennisshoes
    Reputation
    77,220
View All

Content submitted by Users is not endorsed by CarGurus, does not express the opinions of CarGurus, and should not be considered reviewed, screened, or approved by CarGurus. Please refer to CarGurus Terms of Use.