no response for temp gauge but the light is on

85

Asked by Mar 14, 2013 at 09:43 AM about the 2003 Land Rover Discovery

Question type: Maintenance & Repair

no response for temp gauge but the light is on and when you starts the gauge will cycle -- did blow a
hose and repalced that and the thermostat

4 Answers

5

change the hose again

85

hose is good -- do you think i have a air pocket

100,705

If there is an air pocket, that could do it. Bleed out the air. If the gauge is still out, check the sending unit with a meter. It provides the ground connection for the gauge. If you ground the gauge wire, the gauge should read full scale (hot).

1 of 1 people found this helpful.
85

i fixed it -- i added more fluid with the engine running for about five min - then disconnected the battery and all lights went off and gauges started working - still hear a little gurgle in heater core but that should go away in a few long drives -- also played with the temp sensor maybe that did some thing as well

Your Answer

Discovery

Looking for a Used Discovery in your area?

CarGurus has 1,365 nationwide Discovery listings starting at $51,825.

ZIP:

Land Rover Discovery Experts

  • #1
    Simon Briggs
    Reputation
    480
  • #2
    Matt Mankinen
    Reputation
    380
  • #3
    chassy
    Reputation
    360
View All

Related Models For Sale

Used Land Rover Range Rover
108 Great Deals out of 4,637 listings starting at $1,900
Used Jeep Grand Cherokee
912 Great Deals out of 70,950 listings starting at $950
Used Toyota Land Cruiser
7 Great Deals out of 1,009 listings starting at $4,850
Used Toyota 4Runner
290 Great Deals out of 22,121 listings starting at $1,750
Used Jeep Wrangler
312 Great Deals out of 16,299 listings starting at $2,500
Used BMW X5
425 Great Deals out of 12,392 listings starting at $1,000

Content submitted by Users is not endorsed by CarGurus, does not express the opinions of CarGurus, and should not be considered reviewed, screened, or approved by CarGurus. Please refer to CarGurus Terms of Use.