1990 4.3 v6 idle issues when you start it up

Asked by Jan 18, 2017 at 05:53 PM about the 1990 Chevrolet S-10

Question type: Maintenance & Repair

I start it up and idle goes high then drops real low and then back to normal
idle them eventually cuts off after repeated process. I have replaced vacuum
lines, idle control sensor, throttle position sensor, and I'm still having the same
problems. Just curious if anyone could help me out.

2 Answers


Have you check for a leak on the gasket for the throttle body?

Yeah I sprayed all around that and didn't find any

Your Answer

Chevrolet S-10 Experts

  • #1
    Andrew Olsen
  • #2
    John Saffrahn
  • #3
View All

Related Models For Sale

Used Ford Ranger
119 Great Deals out of 4,676 listings starting at $1,495
Used GMC Sonoma
335 listings starting at $1,695
Used Ford F-150
2,558 Great Deals out of 220,223 listings starting at $1,222
Used Dodge Dakota
65 Great Deals out of 3,131 listings starting at $1,600
Used Chevrolet Blazer
722 listings starting at $900
Used GMC Sierra 1500
887 Great Deals out of 59,331 listings starting at $1,980
Used Chevrolet C/K 1500
738 listings starting at $2,995
Used Chevrolet Camaro
242 Great Deals out of 30,118 listings starting at $4,980

Used Cars For Sale

2004 Chevrolet S-10 For Sale
33 listings starting at $5,495
2003 Chevrolet S-10 For Sale
4 Great Deals out of 242 listings starting at $2,995
2002 Chevrolet S-10 For Sale
173 listings starting at $2,500
2001 Chevrolet S-10 For Sale
138 listings starting at $999

Content submitted by Users is not endorsed by CarGurus, does not express the opinions of CarGurus, and should not be considered reviewed, screened, or approved by CarGurus. Please refer to CarGurus Terms of Use.