my 2000 mercury villager once u start it and disconnect the battery the van runs fine but if u leave the battery connected theres no power and doesn't shift right

Asked by Oct 17, 2016 at 11:46 AM about the 2000 Mercury Villager

Question type: Maintenance & Repair

1 Answer

1,265

This is strange! I'd have the battery tested, and most likely replace it anyway. The alternator must be working, but maybe the battery is shorted. The other possibility is that the alternator is weak, and can't charge the battery. Test the voltage when it's running, should be over 14 volts. Charge the battery overnight and see it it still happens. A good battery on charger all night should drop below 3 amps draw in the morning, or it's shorted.

Your Answer

Add photo

Related Questions

Search Mercury Villager Questions

Mercury Villager Experts

#1 Tom Demyan
Tom Demyan
Reputation 260
#2 tenspeed
tenspeed
Reputation 160
#3 dandyoun
dandyoun
Reputation 150
View All

Related Models For Sale

Used Nissan Quest
60 Great Deals out of 2,622 listings starting at $2,995
Used Toyota Sienna
234 Great Deals out of 28,757 listings starting at $2,180
Used Dodge Grand Caravan
173 Great Deals out of 25,192 listings starting at $2,000
Used Ford Explorer
906 Great Deals out of 65,289 listings starting at $799
Used Honda Odyssey
242 Great Deals out of 19,692 listings starting at $1,495
Used Ford Focus
765 Great Deals out of 54,955 listings starting at $1,200
Used Mercedes-Benz Sprinter
1,854 listings starting at $16,990

Content submitted by Users is not endorsed by CarGurus, does not express the opinions of CarGurus, and should not be considered reviewed, screened, or approved by CarGurus. Please refer to CarGurus Terms of Use.