car not running properly

Asked by May 27, 2010 at 10:34 PM about the 1989 Lincoln Mark VII

Question type: Maintenance & Repair

hey guys i was just wondering if anyone could help me with a problem with my 89 mark..... my car is popping out of the exhaust and pinging aswell.... i have changed the spark plugs and wires, the distibuter, changed the exhaust.. if anyone has any recommendations let me know.  

1 Answer

85

Have you checked the distributor and timing? Many times when you change plugs, your timing will be too far advanced, which will give you the ping and loss of power. They're built to run on 87 octane, so normal regular should provide enough to make it run smoothly.

Your Answer

Lincoln Mark VII Experts

  • #1
    oldschoolone
    Reputation
    190
  • #2
    Tom Demyan
    Reputation
    160
  • #3
    DSO84BlackBeauty1
    Reputation
    150
View All

Related Models For Sale

Used Lincoln Continental
14 Great Deals out of 3,385 listings starting at $32,794
Used Lincoln Town Car
29 Great Deals out of 1,731 listings starting at $1,099
Used Ford Mustang
572 Great Deals out of 38,846 listings starting at $1,895
Used Ford Thunderbird
21 Great Deals out of 1,053 listings starting at $6,800
Used Chevrolet Camaro
426 Great Deals out of 31,234 listings starting at $1,450
Used Chevrolet Blazer
3 Great Deals out of 947 listings starting at $950

Content submitted by Users is not endorsed by CarGurus, does not express the opinions of CarGurus, and should not be considered reviewed, screened, or approved by CarGurus. Please refer to CarGurus Terms of Use.