idle goes way up when i turn on climate control

Asked by Jan 10, 2012 at 09:42 PM about the 1987 Audi 5000

Question type: Maintenance & Repair

2 Answers

check resistance of temp. sensor "top radiator hose right by head" move it around see if you get change in idle..... have you ruled out iac? Could be leaky capacitors on bored of computer that usually causes more then one problem and sensor will show proper resistance but computer will show code....tps sensor?????? Electrical prob..... vac prob.... intake gasket leaking???? Leaking throttle plate ???? Rule of thumb if you don't want to spend the $ on a mechanic get yourself a manual and spend hours/years on the net.... PS.. If a friend helps you out pay him even if he tells you "I don't want the $" give it to him anyway or next time he may have better things to do...... DSM Topher

Sorry lol only when climate control is on try first one I posted then start reading on forums.... DSM Topher

Your Answer

Audi 5000 Experts

  • #1
    Tom Demyan
    Reputation
    30
  • #2
    Josh Wendler
    Reputation
    10
  • #2
    Dalton Capitalastro
    Reputation
    10
View All

Related Models For Sale

Used Audi 4000
4 listings
Used Audi 100
2 listings
Used BMW 3 Series
1,125 Great Deals out of 32,824 listings starting at $1,000
Used Audi 90
3 listings
Used Dodge Charger
426 Great Deals out of 27,496 listings starting at $2,495
Used BMW 5 Series
450 Great Deals out of 16,276 listings starting at $1,995
Used Porsche 911
127 Great Deals out of 4,947 listings starting at $10,988

Used Cars For Sale

Content submitted by Users is not endorsed by CarGurus, does not express the opinions of CarGurus, and should not be considered reviewed, screened, or approved by CarGurus. Please refer to CarGurus Terms of Use.