i replaced the timing belt and water pump in my 1997 acura tl. it acts like it wants to start but doesnt. any ideas

eric_36
0

Asked by eric_36 Nov 10, 2012 at 04:23 PM about the 1997 Acura TL 3.2

Question type: Maintenance & Repair

1 Answer

OrLackThereof
1,615

Yeah, did you make sure to reinstall and connect the crank sensor? Also you marked and/or locked the cam gears down and reinstalled carefully correct? It may be off a tooth or two on cam timing which *could* cause your problem if they're too far off. One tooth off will usually start but make no power and run badly. Not sure if that's an interference motor or not. It sounds nice and even when it cranks yeah?

Your Answer

Add photo

Related Questions

Search Acura TL Questions

Acura TL Experts

#1 miraclemike
miraclemike
Reputation 580
#2 cherryscar
cherryscar
Reputation 280
#3 darkoM
darkoM
Reputation 230
View All

Related Models For Sale

Used Honda Accord"
1,185 Great Deals out of 61,913 listings starting at $900
Used Nissan Maxima"
454 Great Deals out of 14,004 listings starting at $1,800
Used BMW 3 Series"
1,416 Great Deals out of 35,400 listings starting at $1,800
Used Honda Civic"
1,013 Great Deals out of 63,942 listings starting at $1,400
Used Acura RL"
36 Great Deals out of 643 listings starting at $1,795
Used Toyota Camry"
1,601 Great Deals out of 80,197 listings starting at $1,295
Used Audi A4"
384 Great Deals out of 10,493 listings starting at $1,795
Used BMW 5 Series"
778 Great Deals out of 17,588 listings starting at $2,500

Used Cars For Sale