starts ok runs for 10 minutes then stops running

motormike
0

Asked by motormike Jun 09, 2014 at 03:02 AM about the 1994 Oldsmobile Eighty-Eight Royale 4 Dr LS Sedan

Question type: Maintenance & Repair

From a cold start.. drive for 10 minutes and then the car will stop running while in gear
and moving.   Has done this three times...stopped in the exact same location -3.8
miles from home.   May or may not start and run ok after stopping.  Replaced
Camshaft position sensor and I think the dealer that sold me the car replaced the mass
air flow sensor??? When I test drove the car it had already been warmed up and it ran
just  fine.  My Mechanic has difficulty communicating with the ECM.  Could the ECM
cause this or the crank position sensor.  Had to park the car ..too dangerous to drive.
Car has 116000 miles on it. Thanks Mike in AZ

1 Answer

SCShae
30

I've had my 1995 Olds 88 for awhile and it has done pretty much the same thing. The problem with mine was the spark plugs AND ignition coils. Change them all along with plug wires. If it continues it could be fuel system or filters or an electrical short. Hope this helps.

1 out of 1 people think this is helpful.
Best Answer

Your Answer

Add photo

Related Questions

  • How to reset theft deterrant system module so my car will start 4 answers

    Went to pet store, came back out & wouldnt start. Power to everything like windows, radio, lights- but nothing happened when i turned key. No crank, no clicking...nothing. Extremely hot outside, ...

    1993 Oldsmobile Eighty-Eight Royale 4 Dr STD Sedan

    -

    Maintenance & Repair

  • My 88 royale wont start 7 answers

    Ok..... I had troubles with this car a month ago not starting... It turned out to be the fuel pump. It had been running perfectly until this afternoon... It would not start... The battery is fine, as...

    1995 Oldsmobile Eighty-Eight Royale

    -

    Maintenance & Repair

  • just drove the car home a few days ago, with no trouble at all, but now it wont start... 3 answers

    I just purchased a 1991 Olds 88 earlier this week, and drove it home the day i bought it with no trouble. But I came out the next day and tried to start it, and then engine would turn and turn and t...

    1991 Oldsmobile Eighty-Eight Royale 4 Dr Brougham Sedan

    -

    Maintenance & Repair

  • 1993 oldsmobile 88 2 answers

    I replaced the plugs and wires for my car.Now when i start it the engine runs rough and shuts off. Please tell me what can be wrong

    1993 Oldsmobile Eighty-Eight Royale 4 Dr LS Sedan

    -

    Maintenance & Repair

  • starter now drawing 1 answer

    1993 OLDS 88 3.8L car running really ruff (like missing on a few cylinders) so replaced plugs and wires. restarted the car still the same but i seen a spark jumping from the #6 tower to the alterna...

    Oldsmobile Eighty-Eight Royale

    -

    General

Search Oldsmobile Eighty-Eight Royale Questions

Oldsmobile Eighty-Eight Royale Experts

#1 Michael Urbanski
Michael Urbanski
Reputation 140
#2 John Saffrahn
John Saffrahn
Reputation 110
#3 Michael Stewart
Michael Stewart
Reputation 70
View All